Meteen naar de inhoud

Grootmoeders recepten

“Over smaak valt niet te twisten” en toch gaan we het doen. Want welke grootmoeders hadden de beste recepten? Wie maakte de lekkerste taart? Laat staan de beste soep? Of het gerecht dat altijd met een feestdag gemaakt werd? 

Joodse Grootmoeders

Specifiek zoeken we naar gerechten uit het Joodse culinaire erfgoed. Want algemene recepten zijn er genoeg. Alleen met een naam als Sjoeche op je bedrijf is het wel noodzakelijk dat je het juiste culinaire erfgoed optekent. 

Specifieke gerechten zoals Latkes, Gefillte Fish, Pesach maaltijden, Zuur en zo veel meer gerechten die we zouden kunnen noemen, willen we in eren herstellen. Alleen dan heb je wel de juist recepturen nodig. 

Een voorbeeld van het terughalen van het culinaire erfgoed is de gemberbolus. Die we inmiddels via de Bolusfabriek weer verkopen. Het oude receptuur van bakkerij Theeboom hebben we geleerd en we produceren het wederom. 

Mogen we dat met uw grootmoeders receptuur ook doen? 

Wat doen we met uw grootmoeders receptuur?

De winnaar van een gerecht, we mikken op minimaal 10 inzendingen per gerecht, krijgt naast eeuwige roem de volgende zaken:

  • vermelding op onze website
  • we nemen het gerecht op in onze menukaart voor catering
  • we nemen het gerecht op in het joods grootmoeders kookboek dat we periodiek gaan uitbrengen.
 

De gerechten worden tijdens een proeverij beoordeeld en daarna ontstaat een winnaar. Hoe mee te doen? Vul onderstaande formulier in. 

Natuurlijk willen we graag zo veel mogelijk inzendingen dus gaan we de komende maanden op bezoek bij bekende nederlanders met de vraag wat het lekkerste gerecht van oma was. Ook zullen we het receptuur meenemen en via social media delen. Dus volg ons via Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven. 

Hoe doet u mee?

Heel simpel. Vul onderstaande formulier in en u krijgt van ons bericht.