Meteen naar de inhoud

Catering trends en ontwikkelingen

Horeca, eten, drinken en dus ook catering volgen de mondiale trends. Duurzaamheid, consuminderen en vooral de kwaliteit voorop stellen zijn de zaken die we nu veel zin gebeuren. 

De catering trends waar Sjoeche veel aandacht voor heeft zijn de specials. Denk aan diners of feesten waar 10-15% van de gasten een alternatief dieet wensen. Van Kosjer, Halal, glutenvrij, lactosevrij, bedenk het en Sjoeche maakt er een heerlijke, speciale en vooral op maat maaltijd, gerecht of borrelhap voor.  

Hieronder drie globale foodtrends. 

Catering trends

De volgende trends zijn te duiden:

  1. Gezonde opties: Steeds meer mensen zijn bewust van hun gezondheid en eten, en verwachten daarom dat cateraars gezonde opties aanbieden. Dit omvat veel groenten, fruit, en vetarme producten.

  2. Speciale dieetwensen: Er is een groeiende vraag naar specifieke diëten zoals veganistisch, vegetarisch, glutenvrij en zonder suiker. Cateraars moeten in staat zijn om aan deze eisen te voldoen.

  3. Lokaal en duurzaam: Steeds meer mensen willen weten waar hun eten vandaan komt en dat het duurzaam geproduceerd is. Cateraars moeten daarom in staat zijn om de herkomst van hun producten aan te geven en duurzame praktijken toe te passen.

  4. Personalisatie: Gasten verwachten steeds meer personalisatie van hun maaltijden en cateraars moeten daarom in staat zijn om op maat gemaakte opties aan te bieden.

  5. Technologie: Er zijn steeds meer apps en platforms die catering-bestellingen online vergemakkelijken. Cateraars moeten zich hierop aanpassen en in staat zijn om online bestellingen te verwerken.

  6. Foodtruck catering: Foodtrucks zijn een stijgende trend in de catering-industrie, aangezien ze flexibel en zeer snel opgebouwd kunnen worden. 

Meer weten over de trends waar we ons vak speciaal mee maken? Neem gerust contact op.